Justcakes - Jeg er en 15 -år gammel jente som elsker å bake og lage mat. I denne bloggen innholder det en del oppskrifter og en god del kaker og forskjellige retter jeg selv lager. Bare å titte innom og legge igjen en kommentar hvis du lurer på noe. ~justcakes
Forside Add meg Om meg Kontakt

FIFFIT.NO

Hei!

Fiffit er en nettside-butikk med klær, sko og accessories. Nettsiden er superbra, og man finner masse med fine ting til han og henne. Det beste med nettsiden er at de også har merkeklær, noe folk bruker veldig ofte for tiden.

Dette innlegget ble litt spesielt, siden jeg egentlig blogger om kaker ol. Men jeg skriver om det fordi innlegget ble sponset av Sponsetblogg.no

Jeg ble forelsket i 3 produkter, og vil gjerne dele det med dere.

Calvin Klein Avento

Den er super fin til å bruke til evt. besøk, bursdag osv. Must love.

http://www.fiffit.no/products/calvin-klein-avento



Denne Diesel Forby kjolen er bare cute!

http://www.fiffit.no/products/diesel-foorby

Søteste sommerskoene ever, Ana Lublin, Beige-Gull.

http://www.fiffit.no/products/ana-lublin-beige-gull



~justcakes

  • Oreo-kake!

    Hei og hei. Lenge siden sist? I know. 

    Lagde oreokake for ikke så lenge siden, oppskrift medfølges:

        Bunn

    • 350 gr Oreo kjeks

    • 100 gr Smør

      Krem

    • 200 gr Philadelphia Original

    • 2,5 dl Melis

    • 2 dl Kremfløte

      Sjokolademousse

    • 1 pk Freia Sjokolademousse med Melkesjokolade

    • 2 dl Melk


      Fremgangsmåte:

      Bunn

      Smelt smøret. Kjør kjeksen til en fin masse i kjøkkenmaskin og bland med smeltet smør. Trykk massen utover i en springform, 24 cm.

      Krem

      Ha melis og romtemperert Philadelphia i en bolle og visp til det blir en kremet masse. Pisk fløten til stiv krem og bland dette sammen med Philadelphia massen. Smør kremen utover kjeksbunnen. Sett i kjøleskap.

       







      ~justcakes





  • Vinn kake med ditt eget bilde på!

     

    Hei søte små og store.

    Det er en del som sliter med å vite hvor en skal kjøpe de beste kakene. Vel her får dere en side som dere kan bestille kaker fra. Blogg.no har en kampanje om kakebestillinger, og det er en tjeneste man kan bestille kaker fra 200 bakeributikker over hele Norge.

    Dette er en veldig nyttig side for alle som liker kaker, og for de som planlegger dåp, konfirmasjon og bursdager.
    Cake It Easy er en side hvor du enkelt kan bestille kaker i hele Norge.

    Denne tjenesten lar deg slippe å tenke på bakerienes åpningstider, og du bestemmer selv når og hvor du vil hente kaken, du kan også få kaken levert hjem til deg rett å på døren.

    Du kan bestille alt her:


    www.cakeiteasy.no


    ~justcakes

    ckts13vinn
  • Stikkord:

    Gelatin -> Agar

     

    Hallo!

    Fikk et tips forledes ang gelatin. Det er en del som ikke bruker gelatin i maten (inkludert meg) fordi det er laget av svin eller storfe (muligens noe annet også).
    Tipset jeg fikk var at man kan bruke agar som erstatning.
    Agar er en geleaktig substans. Det kan være et alternativ til gelatin for vegetarianere.  

    Man kan kjøpe agar fra helsekostbutikker, man finner det i pulverform.

    Det gjør det både enkelt i bruk og er lett å løse opp. På samme måte som gelatin løses det opp i varm væske og stivner når temperaturen faller.

    En del asiatiske butikker selger selvsagt også agar, både i pulverform og større tråder.

    Jeg er ikke sikker på hvordan det sert ut, så jeg tørr ikke å sette ut et feil bilde. Hehe

    ~justcakes

  • Trøffeldrøm

     

    Hei folkens, slenger på oppskriften til den beste småkaken jeg vet om. Super god! Elsker den, ny favoritt!  Bare sånn info, kan lages helt fint uten gelatin. Lagde den uten, og det ble altså god. Så du trenger ikke å tenke på det hvis du ikke spiser gelatin.

    Ingredienser

    Trøffelkrem

    • 200 g god, mørk sjokolade
    • 3 dl kremfløte
    • 2 ark gelatin

    Kransekakemasse

    • 150 g rørsukker
    • 70 g eggehviter
    • 350 g ren rå marsipan
    • 100 g syltet appelsinskall i terninger
    • ca. 300 g temperert sjokolade til å dyppe i
    • 25 g usaltede pistasjenøtter, finhakket

    Slik gjør du

    Oppskriften gir 16-20 stk

    Trøffelkrem    
    Gelatinen has i en halv liter kaldt vann i en halv time.

    Fløten kokes opp og tas av varmen.

    Sjokoladen hakkes fint og has i den fortsatt varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet helt.
    Gelatinen tas ut av vannet og vris. Ha gelatinen rett i den varme sjokoladekremen. Rør til gelatinen har smeltet. Den ferdige trøffelkremen has i en ren bolle og settes i kjøleskap min. 4 timer eller til neste dag.

    Kransekakemasse
    Sukker og eggehviter røres sammen i en liten bolle. La det trekke i ca. 1 time sånn at sukkeret løses opp.

    Sukkerhviten tilsettes marsipan litt etter litt, til blandingen er jevn. Den ferdige kransekakemassen has i en sprøytepose med en bølget tupp.

    Trøffeldrømmer
    Kransekakemassen sprøytes ut på en stekeplate med bakepapir til like store, små flate ovaler, ca. 5 x 3 cm. Halvparten av ovalene drysses med litt kandisert appelsin og den andre halvdelen skal være uten.

    Forestill deg at vi har en kransekakebunn uten appelsin og et kransekakelokk med appelsin. Alle ovalene stekes ved 200 °C til de er passe gylne ca. 10 til 12 minutter. Avkjøles helt.

    De avkjølte appelsinovalene pensles med tykk varm gelé og drysses med litt finhakket pistasj. Varm geleen en anelse hvis den er blitt for stiv.

    De avkjølte "nøytrale" ovalene legger du klar foran deg.

    Den kalde trøffelkremen piskes kort med en håndmikser og has i en sprøytepose med glatt tupp. Kremen sprøytes på de "nøytrale" ovalene. De penslede appelsinovalene legges på trøffelkremen som en topp.

     

    Press lett ned sånn at toppene henger fast i kremen. Trøffeldrømmene settes i fryseren 2 til 3 timer før de dyppes i temperert sjokolade.  De ferdige trøffeldrømmene oppbevares kjølig.





    ~justcakes - Amatuzzahra

     

  • Sjokolade Makroner

     

    Til ca 20 store makroner trenger du:

    2 eggehviter
    60 g sukker
     60 g mandler/mandelmel (fås kjøpt på helsekosten)
    90 g melis
     ts kakao

    Til fyllet:

    2 ss smeltet smør
    50 g smeltet kokesjokolade
    1 ts vaniljesukker
    1 ss melis

    Slik gjør du:

    - Pisk eggehvitene til det skummer. Og ha oppi sukkeret.

    - Bruk mikser og pisk eggehvitene og sukkeret til det blir så stiv at  det henger igjen på mikseren når du løfter den opp.

    - Deretter sikter du opp i mandelmelet, melis og kakaoen og bruk en slikkepott til å blande det inn.

    - Når du har fått en jevn og fin blanding, har du litt av det i en kakesprøyte (evt. en gjennomsiktig plastikkpose som du klipper hull i).

    - Press ut små rundinger, litt større enn femkroninger, på en stekeplate dekt med bakepapir.

    -For best mulig resultat bør disse få hvile i minst 30 minutter før du setter dem inn i ovnen, og i ovnen skal du ha et tomt stekebrett under det med makronene på mens du steker de.

    - Etter ca. 11 minutter på 150 grader er de ferdige. La de avkjøle, før du forsiktig løsner de fra bakepapiret.

    - Mens makronene avkjøler lager du fyllet. Det gjøres så enkelt som at smøret smeltes i en liten kasserolle, før du tilsetter sjokoladen
    og smelter den sammen med smøret.
    - Ha deretter oppi melis og vaniljesukker, og bland godt. La blandingen avkjøle seg litt, før du
    har en teskje mellom to og to makronhalvdeler. Og vips, så makronene klare for servering!











    • ~justcakes
    • Noe du likte?
    • Bedre bilder?
    • Er forklaringen god nok?

     

  • Verdens Beste Kake - Kværfjordkake

    Hei sann!
    I dag ble det lagd Verdens Beste, har prøvd å lage den flere ganger men har mislykket. I dag klarte jeg det, så jeg tenkte jeg kunne slenge det inn på bloggen.

    Her er oppskriften:

    Kakebunn

    ·        150 g Meierismør

    ·         125 g sukker

    ·         150 g hvetemel (siktet)

    ·         1 ts bakepulver

    ·         5 eggeplommer

    ·         5 ss Melk Hel

    Marengslaget

    ·         5 Eggehviter

    ·         180 g sukker

    ·         100 g hakkede mandler

    Kakefyllet

    ·         1 pakke Piano Vaniljekrem (5 dl)

    ·         2 dl  Kremfløte

    • 2 ts vaniljesukker

    Slik gjør du

    ·         Til denne oppskriften av Verdens beste trenger du en langpanne, ca 25x35 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.

    Kakebunnen

    ·         Begynn med kakebunnen. Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Skill egghviter fra eggeplommer. Tilsett hvetemel, bakepulver, eggeplommer og melk. Dekk langpannen med bakepapir og fordel deigen i den.

    ·         Visp så eggehviter først til halvstiv konsistens. Tilsett deretter litt og litt sukker til det blir helt stivt. Fordel massen over deigen og dryss på mandlene. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøles.

     

    Det gode fyllet

    ·         Del kaken i to like deler. Legg den ene delen på kakefatet med marengssiden ned. Bland vispet kremfløte og vaniljesukker i vaniljekremen og dekk kremen på bunnen med en slikkepott. Legg den andre kakedelen oppå med marengssiden opp.



    ~justcakes

  • Creme Brulee

     

     Så fikk jeg da lyst på å lage Creme Brulee, trodde egentlig at det skulle være vanskelig men det var det ikke. Prøv det ut og se hvor enkelt det er. Her er oppskriften:

    Ingredienser

    •   1 stk vaniljestang 
    •   2 dl kremfløte 
    • 2 dl  melk 
    • 75 g sukker 
    • 4 stk eggeplomme 
    • 75 g brunt sukker til glasur på toppen

    1. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og frøene.

    2. Avkjøl melkeblandingen.

    3. Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt.

    4. Sil blandingen og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i vann opp til ca 1/3 av formene. 

    5. Stek i ovn på 150 °C, ca. 30-40 minutter. Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den. Avkjøl litt og dryss over et tynt lag med brunt sukker (vanlig sukker kan også brukes). Sett desserten under grillelement, ca. 2-3 minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell. 

    Resultat:


    ~justcakes

  • Kategorier


    Arkiv


    Siste innlegg


    Lenker






    hits