Trøffeldrøm (Justcakes)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Trøffeldrøm

 

Hei folkens, slenger på oppskriften til den beste småkaken jeg vet om. Super god! Elsker den, ny favoritt!  Bare sånn info, kan lages helt fint uten gelatin. Lagde den uten, og det ble altså god. Så du trenger ikke å tenke på det hvis du ikke spiser gelatin.

Ingredienser

Trøffelkrem

  • 200 g god, mørk sjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ark gelatin

Kransekakemasse

  • 150 g rørsukker
  • 70 g eggehviter
  • 350 g ren rå marsipan
  • 100 g syltet appelsinskall i terninger
  • ca. 300 g temperert sjokolade til å dyppe i
  • 25 g usaltede pistasjenøtter, finhakket

Slik gjør du

Oppskriften gir 16-20 stk

Trøffelkrem    
Gelatinen has i en halv liter kaldt vann i en halv time.

Fløten kokes opp og tas av varmen.

Sjokoladen hakkes fint og has i den fortsatt varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet helt.
Gelatinen tas ut av vannet og vris. Ha gelatinen rett i den varme sjokoladekremen. Rør til gelatinen har smeltet. Den ferdige trøffelkremen has i en ren bolle og settes i kjøleskap min. 4 timer eller til neste dag.

Kransekakemasse
Sukker og eggehviter røres sammen i en liten bolle. La det trekke i ca. 1 time sånn at sukkeret løses opp.

Sukkerhviten tilsettes marsipan litt etter litt, til blandingen er jevn. Den ferdige kransekakemassen has i en sprøytepose med en bølget tupp.

Trøffeldrømmer
Kransekakemassen sprøytes ut på en stekeplate med bakepapir til like store, små flate ovaler, ca. 5 x 3 cm. Halvparten av ovalene drysses med litt kandisert appelsin og den andre halvdelen skal være uten.

Forestill deg at vi har en kransekakebunn uten appelsin og et kransekakelokk med appelsin. Alle ovalene stekes ved 200 °C til de er passe gylne ca. 10 til 12 minutter. Avkjøles helt.

De avkjølte appelsinovalene pensles med tykk varm gelé og drysses med litt finhakket pistasj. Varm geleen en anelse hvis den er blitt for stiv.

De avkjølte "nøytrale" ovalene legger du klar foran deg.

Den kalde trøffelkremen piskes kort med en håndmikser og has i en sprøytepose med glatt tupp. Kremen sprøytes på de "nøytrale" ovalene. De penslede appelsinovalene legges på trøffelkremen som en topp.

 

Press lett ned sånn at toppene henger fast i kremen. Trøffeldrømmene settes i fryseren 2 til 3 timer før de dyppes i temperert sjokolade.  De ferdige trøffeldrømmene oppbevares kjølig.





~justcakes - Amatuzzahra

 


  • Sara

    08.04.2013 kl.15:30
    WOW! så fin blogg!!!

    Leelawadee

    11.04.2013 kl.19:48
    Nam! Dette her skal jeg prøve å lage :) Kjempefin blogg, forresten :)


    Skriv en ny kommentar

    Kategorier


    Arkiv


    Siste innlegg


    Lenker



    hits